Údržba axiálneho ventilátora

- 2021-08-20-

1. Prostredie používania by malo byť vždy čisté, povrch ventilátora by mal byť udržiavaný v čistote, na vstupe a výstupe by sa nemali nachádzať žiadne nečistoty a vo ventilátore a potrubí by sa mal pravidelne čistiť prach a iné nečistoty.

2. Ventilátor je možné prevádzkovať len za úplne normálnych podmienok. Zároveň by sa malo zabezpečiť, aby napájacie zariadenia mali dostatočnú kapacitu a stabilné napätie.

3. Ak sa zistí abnormálny zvuk ventilátora, vážne zahrievanie motora, nabitý plášť, vypnutie spínača a zlyhanie spustenia počas prevádzky, treba ho okamžite zastaviť kvôli kontrole. Z dôvodu zaistenia bezpečnosti nie je pri prevádzke ventilátora povolená údržba. Skúšobná prevádzka by mala byť vykonaná asi päť minút po údržbe, aby sa potvrdilo, že pred spustením a spustením nedošlo k žiadnemu abnormálnemu javu.

č. Prevádzka bez oleja je prísne zakázaná.

5. Ventilátor by sa mal skladovať v suchom prostredí, aby sa zabránilo vlhkosti motora. Keď je ventilátor uložený na čerstvom vzduchu, mali by sa prijať preventívne opatrenia. Pri skladovaní a manipulácii by sa malo zabrániť klepaniu ventilátora, aby sa predišlo poškodeniu ventilátora.